Woninginbreker aangehouden door alerte buurtbewoner

zondag 2 april 2017

Uden - Een alerte buurtbewoner betrapte zondag 2 april 2017 op heterdaad een Bosschenaar die probeerde in te breken in een woning in Uden. De buurtbewoner droeg de verdachte over aan de gewaarschuwde politie.

Toen een buurtbewoner zondagochtend rond 8.30 uur een vreemd geluid hoorde bij een woning aan de Monseigneur Bosstraat in Uden ging hij een kijkje nemen aan de achterkant van het pand. Daar trof hij een onbekende man aan die een raam probeerde open te breken. De buurtbewoner greep de verdachte vast en alarmeerde de buurt, waarop de politie werd gewaarschuwd en de 60-jarige verdachte Bosschenaar overgedragen werd aan de agenten. De man zit vast voor verder onderzoek. 

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn of niet thuis zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veghel | 112 alarmeringen Veghel | Goedkoop Tanken in Veghel | Supermarkten in Veghel | Weerbericht Veghel