Vijf aanhoudingen na geweld tegen politie

zondag 27 oktober 2013

Uden - De politie heeft zondagmorgenvroeg vijf mensen aangehouden die kort daarvoor twee politieagenten mishandeld hadden op de Nieuwe Markt.

Controle

De agenten zagen omstreeks 1.20 uur een groep mensen staan bij hetgemeentehuis. Omdat het vermoeden was dat enkele mannen uit de groep tegen hetgemeentehuis gerineerd hadden besloten ze de groep te controleren. Ze sprakende personen aan maar ze probeerden weg te lopen.

Geweld

Op het moment dat de agenten dat wilde voorkomen begon de groep zich tegen deagenten te keren. De agenten werden meerdere keren door verschillenden personengeslagen en geduwd. Ook werd de wapenstok van n van de agenten afgepakt die zegebruikte om zichzelf te verweren. Uiteindelijk gebruikten de agentenpepperspray om het geweld tegen hun te stoppen en om te voorkomen dat erverdachten wegreden met een auto.

Aanhoudingen

Toegesnelde collega's hielden vier verdachten aan van openlijkgeweld tegen politie, vier mannen uit Veghel van 26, 40, 41 en 43 jaar. Later isop het bureau nog een 31-jarige vrouw uit Oss aangehouden voor haar aandeel inhet openlijk geweld. Het vijftal is ingesloten aan het bureau. De agenten hebbenverwondingen aan hun gezicht en bovenlichaam. Daarnaast zijn ze erg geschrokkenvan het explosieve geweld dat tegen hun gebruikt is. De recherche onderzoekt dezaak.

bron: politie.nl | Categorie: mishandeling-vechtpartij


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veghel | 112 alarmeringen Veghel | Goedkoop Tanken in Veghel | Supermarkten in Veghel | Weerbericht Veghel