Wapens en vuurwerk bij motorclublid No Surrender

vrijdag 11 juli 2014

Schijndel - Een arrestatieteam van de politie hield vrijdagochtend 11 juli in zijn woning een man aan op verdenking van verboden wapenbezit. De verdachte is lid van Outlaw Motorcycle Gang (OMG) ?No Surrender?.

De politie stelde vrijdag in de vroege ochtend een onderzoek ineen woning in Schijndel. Dit omdat zij informatie had gekregen dat in het pandvermoedelijk wapens aanwezig zouden zijn. Het arrestatieteam viel rond 5.00 uurde woning binnen en hield de bewoner aan. Aansluitend vond de doorzoeking plaatswaarbij diverse verboden wapens en vuurwerk werden aangetroffen. Het gaat ondermeer om ploertendoders, een boksbeugel, pepperspray, een imitatiewapen, eenvuurwapen, munitie en zwaar illegaal vuurwerk. De aangetroffen wapens en hetvuurwerk zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte zit vastvoor verder onderzoek.

Outlawbikers

Veelal houden ledenvan de zogenaamde Outlaw Motorcycle Gangszichniet aande wet en weigeren de regels die in Nederland gelden te accepteren. Dezezogenaamde 'Outlawbikers' vertonen normoverschrijdend en crimineel gedrag. Uitonderzoek blijkt dat zijdoor hun groepsgedrag zo intimiderend werken dat hunslachtoffers vaak geen aangifte doen uit angst voor de gevolgen. De politiewerkt samen met het Openbaar Ministerie engemeenten aan het aanpakken van dezegroep. De aanpak van de outlawbikers heeft een hoge prioriteit voor de politieen haar partners (onder andere Openbaar Ministerie en gemeenten). Het is bekenddat individuele leden van dergelijke clubs vaak betrokken zijn bij crimineleen/of ondermijnende activiteiten.

80 procent motorclubleden strafblad

Uit een recentelijk verschenen politierapport blijkt dat 80procent van de leden van beruchte motorclubs als Hells Angels, Satudarah en NoSurrender een strafblad heeft. Bijna 30 procent is zelfs veelpleger, wat inhoudtdat ze meer dan tien veroordelingen op hun naam hebben. Lees voor meerinformatie over outlawbikers depublicatieop politie.nl

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Veghel | 112 alarmeringen Veghel | Goedkoop Tanken in Veghel | Supermarkten in Veghel | Weerbericht Veghel